Dit vreemde appelding was een bak-experiment. Baxperiment? Omdat iedereen massaal afbakcroissantjes heeft gehamsterd de laatste dagen, kocht ik noodgedwongen zo’n rol do-it-yourself-deeg uit het koelvak om aan mijn croissanttrekken te komen. Dat DIY-deeg is niet zo lekker. Beetje zoutig en droog. Geniale oplossing: kwak er een paar lepels appelmoes in, vouw het dicht en bak het af. Een soort appelbollen krijg je dan. Ik vond het geslaagd.
Recept appelbollen van croissantdeeg
INGREDIËNTEN
Voor 6 appelbollen (afhankelijk van voor hoeveel croissants jouw deeg is. 1 croissant = 1 appelbol)
- ‘Vers’ croissantdeeg
- Appelmoes (met stukjes), minimaal een halve pot
- Beetje suiker
HOE DAN
- Verwarm oven voor.
- Rol het deeg uit. Mijn deeg was voorgesneden in driehoekjes. Leg de driehoekjes op een bakplaat met bakpapier.
- Schep wat hoopjes appelmoes op het deeg en vouw het zo goed mogelijk dicht.
- Bestrooi met wat suiker.
- Bak af volgens verpakking van het croissantdeeg

Zie ook Instagram Koken in Quarantaine
Pro tip!
Zin in zoet? Check ook dit recept voor Chocolade kokoskoekjes, met hazelnoten



