Dit vreemde appelding was een bak-experiment. Baxperiment? Omdat iedereen massaal afbakcroissantjes heeft gehamsterd de laatste dagen, kocht ik noodgedwongen zo’n rol do-it-yourself-deeg uit het koelvak om aan mijn croissanttrekken te komen. Dat DIY-deeg is niet zo lekker. Beetje zoutig en droog. Geniale oplossing: kwak er een paar lepels appelmoes in, vouw het dicht en bak het af. Een soort appelbollen krijg je dan. Ik vond het geslaagd.

Recept appelbollen van croissantdeeg

INGREDIËNTEN
Voor 6 appelbollen (afhankelijk van voor hoeveel croissants jouw deeg is. 1 croissant = 1 appelbol)

  • ‘Vers’ croissantdeeg
  • Appelmoes (met stukjes), minimaal een halve pot
  • Beetje suiker

HOE DAN

  • Verwarm oven voor.
  • Rol het deeg uit. Mijn deeg was voorgesneden in driehoekjes. Leg de driehoekjes op een bakplaat met bakpapier.
  • Schep wat hoopjes appelmoes op het deeg en vouw het zo goed mogelijk dicht.
  • Bestrooi met wat suiker.
  • Bak af volgens verpakking van het croissantdeeg
appelbollen | Koken in quarantaine
Crunchy van buiten, smeuïg van binnen

Zie ook Instagram Koken in Quarantaine

Pro tip!

Zin in zoet? Check ook dit recept voor Chocolade kokoskoekjes, met hazelnoten