Koek is goed. En deze koekjes klinken gezond, right? Althans, als je ze ‘oatmeal cherry bars’ noemt. Zelf ga ik voor de titel: chewy jamkoekjes met havermout.
Ohja, deze koekjes zijn makkelijk om te maken en ook nog eens lekker. Gevaarlijke combinatie!

Recept chewy jamkoekjes met havermout
INGREDIËNTEN
Voor ongeveer 16 koekjes
- 125 gram bloem
- 110 gram lichtbruine basterdsuiker
- 80 gram havermout
- 115 gram (plantaardige) boter
- 50 gram gehakte noten (bijv. pecan)
- 200 gram jam (ik gebruikte kersenjam)
- Rasp van een halve citroen
- 1 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
- Vierkante bakvorm van ongeveer 20 cm x 20 cm
HOE DAN
🕰️ Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg in de bakvorm een bakpapiertje.
🥣 Doe suiker, bloem, bakpoeder, nootjes, havermout en snufje zout in een kom. Wrijf de boter erdoorheen met je handen tot een kruimelig deeg ontstaat.
☄️ Gooi 2/3e van het deeg in de bakvorm en maak er een bodem van.
🍋 Smeer de jam over de bodem en verdeel de citroenrasp hier weer overheen. Strooi het overgebleven deeg over de jamlaag en druk het een beetje aan.
🍪 Bak de koek in 35-40 minuten goudbruin.

Pro tip
Liever vierkante koekjes met chocolade, hazelnoot en kokos? Probeer deze!



