Koek is goed. En deze koekjes klinken gezond, right? Althans, als je ze ‘oatmeal cherry bars’ noemt. Zelf ga ik voor de titel: chewy jamkoekjes met havermout.

Ohja, deze koekjes zijn makkelijk om te maken en ook nog eens lekker. Gevaarlijke combinatie!

jamkoekjes havermout Koken in Quarantaine

Recept chewy jamkoekjes met havermout

INGREDIËNTEN
Voor ongeveer 16 koekjes

  • 125 gram bloem
  • 110 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 80 gram havermout
  • 115 gram (plantaardige) boter
  • 50 gram gehakte noten (bijv. pecan)
  • 200 gram jam (ik gebruikte kersenjam)
  • Rasp van een halve citroen
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • Vierkante bakvorm van ongeveer 20 cm x 20 cm

HOE DAN

🕰️ Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg in de bakvorm een bakpapiertje.
🥣 Doe suiker, bloem, bakpoeder, nootjes, havermout en snufje zout in een kom. Wrijf de boter erdoorheen met je handen tot een kruimelig deeg ontstaat.
☄️ Gooi 2/3e van het deeg in de bakvorm en maak er een bodem van.
🍋 Smeer de jam over de bodem en verdeel de citroenrasp hier weer overheen. Strooi het overgebleven deeg over de jamlaag en druk het een beetje aan.
🍪 Bak de koek in 35-40 minuten goudbruin.

jamkoekjes havermout Koken in Quarantaine
Jup, lekker.

Pro tip

Liever vierkante koekjes met chocolade, hazelnoot en kokos? Probeer deze!

Zie ook Instagram of Pinterest Koken in Quarantaine