Een kruising tussen witte chocolade en Caramac: gekarameliseerde witte chocolade. Eigenlijk gewoon witte chocolade die je langzaam in de oven hebt geroosterd. Best wel lekker!

Gekarameliseerde witte chocolade Koken in Quarantaine

Recept voor gekarameliseerde witte chocolade

INGREDIËNT

  • 200 gram witte chocolade
  • Extra nodig: bakplaat, siliconen spatel, bakpapier


HOE DAN

  • Verwarm de oven voor op 140 graden.
  • Zet een schone bakplaat klaar. Niet schoon? Leg er dan een bakpapiertje op (maar: bakpapier maakt het omscheppen van de gesmolten chocolade in de volgende stappen wat irritanter in verband met plakkerigheid).
  • Breek de chocolade in kleine stukjes en verspreid deze over de bakplaat.
  • In totaal moet de chocolade ongeveer een uur in de oven. Haal elke 10 minuten de bakplaat uit de oven en meng de chocolade goed door met je siliconen spatel. De chocolade wordt steeds iets donkerder en gekarameliseerder. En ja, in het begin ziet het er goor en brokkelig uit; Dit trekt bij.
  • Als je chocolade na een uur een mooie karamelkleur vind hebben, dan mag het uit de oven. Zo niet, dan rooster je het nog wat langer.
  • Probeer op de bakplaat een mooi plakkaat te maken van de chocolade en laat de boel wat afkoelen zodat je het in de koelkast kunt zetten. De chocolade mag een paar uur in de koelkast, tot het gestold is.
  • Maak kleine stukjes van de chocolade, bewaar koel en in een afgesloten trommel.
Gekarameliseerde witte chocolade Koken in Quarantaine

Dikke tip: lekker om over ijs te brokkelen.
Dikke tip 2: bewaar koel! Zeker met warm weer heeft chocolade uiteraard de neiging om te smelten waar je bijstaat.

Pro tip:

Chocolade fever te pakken? Probeer dan ook deze 5 variaties op pindarotsjes
Toch maar iets hartigs? Hartige muffins!

Zie ook Instagram Koken in Quarantaine

Gekarameliseerde witte chocolade Koken in Quarantaine