Saus van geroosterde paprika en dille: lekker. 

Ik gooide het over mijn wraps (recipe coming soon), maar deze saus staat ook gezellig bij een BBQ of over een burger. Of als dipsaus bij chips. Of friet. Of op een boterham. Misschien ook wel als saladedressing, geen idee (probeer het en deel de resultaten).

Met yoghurt en mayonaise (beide tegenwoordig in iedere supermarkt ook in een vegan variant te krijgen) maak je zelf supersnel je eigen saus. Doe het met wat smaakmakers in de blender en gooi het in een gezellig bakje. Of rechtstreeks in je bekje.

Recept voor een frisse saus met geroosterde paprika en dille

INGREDIËNTEN

HOE DAN

  • Mik alles in een keukenmachine en laat deze draaien tot je een wenselijke substantie hebt. Van mij mogen er best wat stukjes in zitten.
  • Je kunt ook een blender gebruiken: hierdoor krijg je een gladdere saus.
Geroosterde paprika dille saus - Koken in Quarantaine web

Pro tip

Zelf plantaardige kruidenboter maken is een spreekwoordelijk eitje.

Zie ook Instagram Koken in Quarantaine