Normale pindakaas beu? Doe eens wild en ga voor deze mokka notenboter. Soort van hetzelfde, maar dan anders. En makkelijk zelf te maken, mits je een keukenmachine hebt. Zonder keukenmachine zou ik er niet aan beginnen. Koop dan gewoon Nutella. Ook lekker.
Deze notenboter was licht experimenteel. Ik had nog pindakaas over van mijn eerdere recept, maar gezien mijn halve keukenkastje al wordt bevolkt door een rijke verscheidenheid aan pindakazen leek het me verstandiger om dit brouwsel tot iets anders om te bouwen.
De notenboter werd een vrij dikke pasta. Ik verwachtte dat het wat vloeibaarder zou zijn net als zelfgemaakte pindakaas. Zal ongetwijfeld komen door alle poeders die zijn toegevoegd.
Het koekje op de foto is trouwens chili choco koek van vaneigendeeg.nl, die ik van @ghislaineislief heb gekregen. Aanrader en toevallig ook een goeie combi met deze notenboter.
Recept mokka notenboter
INGREDIËNTEN
Voor 1 potje notenboter
- 400 gram gebrande noten (kies je favoriet. Ik gebruikte een mixje)
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 1 eetlepel espresso oploskoffiepoeder
- 1 eetlepel kaneel
- 1 eetlepel kokosolie (gesmolten)
- 1 eetlepel honing of agavesiroop
- Snuf zout
- Keukenmachine
HOE DAN
- Mik alle noten in de keukenmachine en laat hem ongeveer 8 minuten draaien. Langzaam veranderen de noten van grove korrels, naar nattig zand en uiteindelijk naar een pindakaassubstantie.
- Gooi de cacao, espressopoeder, kaneel, olie, honing en snuf zout erbij en mix het geheel nog een minuutje door.
- Schep je notenboter in een gezellig potje.

Pro tip:
Wat ook makkelijk is om te maken? Appelbollen van crossaintdeeg!
Zie ook Instagram Koken in Quarantaine



