Over…
Maandag 9 maart drong het tot me door dat ik, net als de rest van Nederland, voorlopig in quarantaine zou zitten. Ik werkte voor het eerst thuis. Fijn, in verband met langer uitslapen, onbeperkte pyjamamogelijkheden en niet meer door tsunami’s een half uur naar kantoor fietsen. Maar toch ook lastig, bleek na drie dagen tegenover een partner in de huiskamer te hebben gezeten die voor zijn werk non-stop belt, er zesentachtig tandenstokers doorheen jast na iedere maaltijd en die toch wel opzichtig hard ademhaalt.
Om mezelf af te leiden van de naderende wolk van waanzin besloot ik een hobby in het even te roepen. Waar raken de dingen die moeten in quarantaine (gezond blijven, jezelf bezig houden) met dingen die ik leuk vind (eten, wauwelen, dingen maken)? De uitslag van dit venndiagram: een blog over eten. Over recepten, over kookexperimenten, over mezelf vermaken tijdens de lockdown, over inspiratie wat er nou gemaakt moet worden met al die blikken bonen die mensen hysterisch hebben gehamsterd.
Ik hoop dat ik het volhoud. Deze blog. En ook de quarantaine.
Wat vind je op Koken in Quarantaine?
Inspiratie over recepten, eten, hobby’s. Recepten met houdbare producten, zodat alle hamsteraars van Nederland hun geconserveerde voedsel opeten en niet laten verpieteren in een keukenkastje. Bakprojecten: alles wat al jaren op mijn ‘dit wil ik ooit eens maken’-lijstje staat. Experimenten met ingrediënten: wordt het eetbaar
