Pannenkoeken: altijd zin om ze te eten, maar zelden om ze te bakken. Dus in de zeldzame gevallen dat ik word overmand door een pannenkoekenbakdrift, dan moet ik me daar niet tegen verzetten.
Afgelopen zomer – dit recept ligt al een tijdje op de plank, bleken deze pannenkoekjes de perfecte manier om én een te veel aan eieren én een overschot aan bananen mee weg te werken. Het resultaat: zachte, een beetje zompige, vullende pannenkoekjes. Een perfect ontbijtje voor aan het zwembad, kan ik je uit ervaring vertellen.
Recept voor pannenkoekjes van banaan en eiwit
INGREDIENTEN
2 hongerige personen
- 6 eiwit (of 4 eieren)
- 3 grote bananen
- 100 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- Olie om in te bakken
Eventueel: extra fruit om mee te serveren.
HOE DAN
- Prak de bananen.
- Klop in een grote kom de eiwitten een minuutje tot ze luchtig zijn.
- Gooi de bananen bij het eiwit en mix het geheel door
- Bloem en bakpoeder mogen er ook bij. Mixen tot de klontjes weg zijn.
- Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan, op laag vuur. Bak van het beslag kleine pannenkoekjes tot ze goudbruin zijn en gaar van binnen. 4 tegelijk in de pan kan best.

Pro tip
Fan van zoete ontbijtjes? Probeer deze gevulde zoete aardappel. Of vegan broodpudding <3
Zie ook: Koken in Quarantaine Instagram



