Ik noem Raffaello’s altijd Ferrero Rochers. Of ‘die Ferrero Rocher kokos-variant-dingen’. Fun fact.
Die Ferrero Rocher kokos-variant-dingen kun je dus ook zelf maken. Onderstaande recept smaakt eigenlijk totaal niet naar het origineel, maar je werkt ze wel in hetzelfde tempo weg (snel).

Recept voor Raffaello-achtige witte chocoladerotsjes met kokos en citroen
INGREDIENTEN
Voor 40 stuks
- 200 gram witte chocolade
- 40 hele hazelnoten (ongeveer)
- 100 gram kokosrasp
- Rasp van 1 citroen
HOE DAN
- Smelt de witte chocolade au bain-marie
- Rooster ondertussen de hazelnoten in een grote koekenpan zonder olie op middelhoog vuur, een minuut of 5. Schud regelmatig met de pan zodat ze niet aanbranden. Laat ze afkoelen.
- Rooster nu ook de kokosrasp: wederom in een koekenpan zonder olie, een minuut of 5, met regelmatig schudden. Als de rasp een lichtbruin kleurtje heeft gekregen, mag het van het vuur af.
- Gooi de rasp in een kom. Schep de gesmolten chocolade erbij. Rasp de citroen eroverheen en mix alles door elkaar.
- And now for the fun part: pak een klein beetje van het chocolade-kokos mengsel in je handen, maak er een balletje van en duw er een hazelnoot in. Herhaal dit tot de hazelnoten (en hopelijk tegelijkertijd ook het chocolade-kokos mengsel) op zijn.
- Leg de balletjes op een bord en zet ze nog een uur in de koelkast om op te stijven.

Pro tip
Witte chocolade fan? Probeer eens zelf witte chocolade te karameliseren. Of deze 5 varianten van pindarotsen (ideaal voor feestjes)



