Pindarotsjes zijn perfect om te serveren op een feestje, want: weinig moeite, weinig ingrediënten, weinig kooktalent nodig, crowd pleaser.
En ik noem het nou wel ‘pindarotsjes’, maar het principe van de pindarots (dingen door gesmolten chocolade mixen en er hoopjes van maken) kun je toepassen op meer dan alleen pinda’s.
Denk aan:
– Witte chocolade + cornflakes
– Melkchocolade + smarties + spekjes + nootjes
– Pure chocolade + speculoos + cranberries
– Melkchocolade + sesamzaadjes + zonnebloempitten
– Pure chocolade + gepofte rijst

Recept pindarotsjes: 5 variaties
INGREDIËNTEN
Witte chocolade cornflakes rotsjes
– 200 gram witte chocolade
– 40 gram cornflakes
Spekjes en smarties rotsjes
– 200 gram melkchocolade
– 30 gram minimarshmellow
– 80 gram smarties (6 doosjes)
– 50 gram pinda’s
Vegan speculoos en cranberry rotsjes
– 200 gram pure chocolade
– 100 gram speculoos (lotuskoek), verkruimeld
– 50 gram cranberries
Sesam hoopjes
– 200 gram melkchocolade
– 100 gram sesamzaad (paar minuten geroosterd in een koekenpan zonder olie)
– 50 gram zonnebloempitten (paar minuten geroosterd in een koekenpan zonder olie)
Rotsjes van gepofte rijst en pure chocolade
– 200 gram pure chocolade
– 50 gram gepofte rijst

HOE DAN
- Leg een bakplaat of groot bord met bakpapier klaar.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Zorg dat je overige ingrediënten in kleine stukjes zijn gehakt of gesneden.
- Dump deze overige ingrediënten in de chocolade en roer het door elkaar tot alles ondergedompeld en bedekt is.
- Maak mooie, bite size hoopjes (met behulp van twee lepels) van het mengsel op de bakplaat.
- Zet de rotsjes in de koelkast tot ze hard zijn, minimaal twee uur.

Pro tip
Op zoek naar meer party proof succesrecepten? Pindakaas choco fudge!
Zie ook Instagram Koken in Quarantaine




