Rode linzensoep, met wortel. Gemaakt door mijn vriend. Met lekker veel houdbare ingrediënten. Doet het ook erg goed als lunch de volgende dag.

Recept rode linzensoep

INGREDIËNTEN
Voor 4 personen. Of meer als je maar een bescheiden soep-eter bent.

  • 1 l water (+ evt. meer, als je minder lobbige linzensoep wilt)
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 grote winterpeen (of 300 gr wortels)
  • 1 paprika
  • 300 gr gedroogde rode linzen
  • Blik tomatenblokjes
  • Blikje tomatenpuree
  • 1 ui
  • Evt. rood pepertje
  • 3 tenen knoflook
  • Stukje gember ter grootte van 2 dobbelstenen
  • Kruiden: kurkuma, kerrie, komijn, paprika,
  • Peper, zout
  • Scheutje olie

HOE DAN

  • Zet waterkoker aan met 1 liter water.
  • Snijd alles in stukjes: peen, paprika, ui, knoflook, pepertje, gember.
  • Zet grote soeppan op het vuur, doe er wat olie in en bak hier de ui even in.
  • Voeg tomatenpuree toe, samen met de knoflook, gember, pepertje en kruiden. Roerbak een minuutje mee.
  • Rest mag er ook bij: kokend water, bouillonblokjes, peen, paprika, linzen, tomatenblokjes, peper, zout. Even roeren.
  • Ongeveer 15 minuten laten pruttelen tot linzen gaar zijn.
  • Eventueel pureren met staafmixer, maar hoeft niet.
  • Check even of je dunnere linzensoep wilt. Zo ja, meer water erbij.
Linzensoep | Koken in Quarantaine
Lekker lobbig

Pro tip:

Deze zoete aardappel-salade moet je ook maar gewoon maken

Zie ook Instagram Koken in Quarantaine