Rode linzensoep, met wortel. Gemaakt door mijn vriend. Met lekker veel houdbare ingrediënten. Doet het ook erg goed als lunch de volgende dag.
Recept rode linzensoep
INGREDIËNTEN
Voor 4 personen. Of meer als je maar een bescheiden soep-eter bent.
- 1 l water (+ evt. meer, als je minder lobbige linzensoep wilt)
- 2 groentebouillonblokjes
- 1 grote winterpeen (of 300 gr wortels)
- 1 paprika
- 300 gr gedroogde rode linzen
- Blik tomatenblokjes
- Blikje tomatenpuree
- 1 ui
- Evt. rood pepertje
- 3 tenen knoflook
- Stukje gember ter grootte van 2 dobbelstenen
- Kruiden: kurkuma, kerrie, komijn, paprika,
- Peper, zout
- Scheutje olie
HOE DAN
- Zet waterkoker aan met 1 liter water.
- Snijd alles in stukjes: peen, paprika, ui, knoflook, pepertje, gember.
- Zet grote soeppan op het vuur, doe er wat olie in en bak hier de ui even in.
- Voeg tomatenpuree toe, samen met de knoflook, gember, pepertje en kruiden. Roerbak een minuutje mee.
- Rest mag er ook bij: kokend water, bouillonblokjes, peen, paprika, linzen, tomatenblokjes, peper, zout. Even roeren.
- Ongeveer 15 minuten laten pruttelen tot linzen gaar zijn.
- Eventueel pureren met staafmixer, maar hoeft niet.
- Check even of je dunnere linzensoep wilt. Zo ja, meer water erbij.

Pro tip:
Deze zoete aardappel-salade moet je ook maar gewoon maken
Zie ook Instagram Koken in Quarantaine



