Rode uienchutney. Dat maak je als je in de voorraadkast twee netten rode uien vindt. Niet omdat ik ui heb gehamsterd, maar omdat ik kennelijk twee weken achter elkaar dacht dat de uien op waren.
Lekker op brood of bij een kaasje!

Is best wel lang houdbaar in de koelkast, als je er geen gore dingen mee uitspookt.

Recept rode uienchutney

INGREDIËNTEN
Voor 2 kleine potjes of 1 grote

  • 500 gr rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote eetlepel sambal
  • 100 gram basterdsuiker
  • 100 ml balsamicoazijn
  • 100 ml rode wijnazijn
  • Scheut olie
  • Zout, peper

HOE DAN

  • Pel de uien en snijd in stukjes (ik deed kwart maantjes)
  • Olie in een pan op laag vuur. Ui erbij en de sambal ook. 15 min pruttelen, af en toe roeren.
  • Suiker, knoflook (geperst), azijnen, wat peper en zout erbij. Doorroeren.
  • Laten pruttelen tot chutney ingedikt en lobbig is, met af en toe roeren. Bij mij duurde dit 45 minuten op een laag vuurtje. Het gaat ongetwijfeld sneller als je het vuur hoger zet. Maar ik had geen haast.
  • Doe chutney in een schone pot.
Rode uienchutney | Koken in Quarantaine
Gewoon rechtstreeks uit het potje lepelen is ook best een aanrader

Pro tip:

Smeerselfanaat? Maak ook eens zelf pindakaas. Easy peasy!

Zie ook Instagram Koken in Quarantaine