Een salade. Met zoete aardappel, cranberry’s, rucola, feta. En een gemberige dressing. Soort van gejat van Cookie and Kate (met hier en daar een aanpassing, omdat ik bijvoorbeeld geen 5 euro wil betalen voor wilde rijst als je ook gewoon zilvervlies kunt gebruiken).
Deze salade moet je eigenlijk maar gewoon maken, want hij is echt heel lekker. Lekkerder dan hij eruit ziet op de foto’s. Tenzij je natuurlijk niet van rucola en/of zoete aardappel en/of rijst houdt. Dan houdt het op.
Recept voor de beste salade
INGREDIËNTEN
2 personen + restje voor volgende dag
- 2 medium grote zoete aardappels (ong. 300 gr)
- 100 gr ongekookte rijst
- 100 gr sla (rucola melange is aan te raden)
- Halve komkommer
- 35 gr gedroogde cranberry’s
- 20 gr nootjes/pitjes (ik doe: helft zonnebloempitten, helft pompoenpitten)
- Feta naar behoefte (tip: vegan feta)
- Scheutje olijfolie
- 5 el olijfolie
- 2 el appel cider azijn
- 1 theelepel mosterd (of meer naar smaak)
- 1 el honing/agave siroop
- Stokje gember van 4 cm
- Peper (veel), zout. knoflookpoeder
HOE DAN
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de aardappels en snijd in blokjes (niet te klein). Leg op bakplaat, beetje olie erop. 25 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
- Rijst volgens verpakking klaarmaken.
- Komkommer in stukjes.
- Nootjes kort roosteren in koekenpan zonder olie (duurt ongeveer 5 minuten).
- DRESSING: olie, azijn, mosterd, honing, peper, zout en knoflookpoeder in een kopje. Rasp gember erbij. Doorroeren.
- SALADE: sla in een grote kom, aardappels, rijst, komkommer, cranberry’s, nootjes en feta erdoor. Dressing erover (begin met de helft. Naar smaak meer toevoegen).

Pro tip:
Deze vegetarische bonenburger is ook een winnaar.
Zie ook Instagram Koken in Quarantaine



