Wraps met vegan gehakt van tempeh + rauwkost + geroosterde paprika-dille saus. Staat snel op tafel, is supersmaakvol en gezond.

Huh wat tempeh? Jup, een brokkelig, stevig blok gefermenteerde sojabonen, te vinden in het schap bij de vleesvervangers. Stuk minder sponzig dan tofu (win), veel voedingsstoffen (winwin) en neemt andere smaakjes goed op (winning some more). Je kunt er prima een vlees-achtige substantie van maken. Goeie smaak, goed voor jezelf en ook hartstikke fijn voor de dieren (die nu niet door een gehaktmolen hoeven om in een wrap te belanden).

De rest van de vulling mag je eigenlijk helemaal zelf weten. Komkommer over? Kan er prima bij. Tomaten? Klinkt goed. Wortel? Ja, prima. Blikje mais? Waarom niet. Avocado? Yes please! Kijk ook vooral in de koelkast wat je nog op wilt maken.

Als saus is aan te raden: de geroosterde paprika-dille saus uit mijn eerdere recept. Knoflooksaus is ook altijd een succes. Chilisaus past ook prima.

Wraps vegan gehakt van tempeh - Koken in Quarantaine

Recept voor wraps met vegan gehakt van tempeh, rauwkost en een fijne saus

Wraps met gehakt van tempeh
2 personen

  • 150 gram tempeh
  • 2 el zonnebloempitten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 el sojasaus
  • 2 el bbq saus
  • 1 el olijfolie om in te bakken
  • Specerijen: komijnpoeder, paprikapoeder, oregano, chilipoeder
  • Peper (let op, wees voorzichtig met zout, want de sojasaus is al zoutig)
  • 4 wraps
  • Rauwkost naar keuze, in dunne reepjes gesneden. Bijv.: sla, komkommer, wortel, radijs, paprika, mais, ui.
  • Geroosterde paprika-dille saus (of andere saus naar keuze uiteraard)
  • Eventueel: limoenpartjes

HOE DAN

  • Hak de tempeh in een keukenmachine tot korrels. Je mag het ook gewoon in kleine stukjes snijden of course.
  • Snijd de ui en knoflook in stukjes.
  • Verhit in een koekenpan de olie. Gooi tempeh, zonnebloempitten, ui en knoflook erbij en roerbak het een minuut of 5.
  • Voeg sojasaus, bbq saus, specerijen en peper toe en roerbak het nog een minuutje door.
  • Verdeel de tempeh over de wraps, gooi er rauwkost overheen en uiteraard ook saus.
  • Serveer met limoenpartjes.
Wraps vegan gehakt van tempeh - Koken in Quarantaine

Pro tip

Op zoek naar meer vegan recepten? Probeer deze gevulde zoete aardappel met pindadressing.

Zie ook Instagram Koken in Quarantaine