Een zoete aardappel als ontbijt? Dat is dus lekker. Dikke tip als je ooit voor je avondeten zoete aardappels roostert: maak er eentje extra klaar en bewaar deze voor de volgende ochtend.

Ik vind de combinatie zoete aardappel, pindakaas, banaan en kaneel heel lekker. Maar je kunt er in principe alles overheen mikken waar je zin in hebt. Dus leef je uit. De wereld is je spreekwoordelijke oester.

Recept zoete aardappel als ontbijt

INGREDIËNTEN
Voor 1 persoon

  • 1 zoete aardappel (medium groot)
  • Toppings naar keuze:
  • Fruit: banaan, appel, blauwe bessen
  • Crunchy stuff: nootjes, zonnebloempitjes, cruesli, geraspte kokos
  • Drizzles: maple syrup, pindakaas, kaneel

HOE DAN

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Boen de aardappel goed schoon, prik er gaatjes in met een vork en smeer er wat olie op.
  • Leg de aardappel op een bakplaat en stop hem 30 minuten in de oven. Hij is gaar als je er makkelijk met een vork in kunt prikken. Hij mag nog terug de oven in als hij nog niet gaar is (check om de 5 minuten).
  • Bereid ondertussen je toppings voor: snij fruit, rooster en hak nootjes.
  • Als je aardappel klaar is: snijd hem open, gooi er toppings overheen en eet smakelijk!
ontbijt zoete aardappel Koken in Quarantaine
Koffie en een met fruit gevulde aardappel: de combinatie waarvan je niet wist dat je hem nodig had in je leven

Pro tip

Maak dit als avondeten: zoete aardappel met rode koolsalade of de beste salade ooit (met zoete aardappel, feta en een gemberige dressing)

Zie ook Instagram Koken in Quarantaine

ontbijt zoete aardappel Koken in Quarantaine