Breadfast pudding! Toch te veel brood gehamsterd? Deze broodpudding is perfect om (oud) brood in te verwerken en nog perfecter om ‘s avonds te maken zodat je er 4 ochtenden van kunt ontbijten.

Recept vegan broodpudding

INGREDIËNTEN
4 grote porties

  • Ongeveer 7 boterhammen (220 gr)
  • Potje appelmoes 0% suiker (350 gr)
  • 2 appels
  • 350 ml plantaardige melk
  • 2 el gemalen lijnzaad
  • Handje nootjes
  • Handje rozijnen
  • 2 el kaneel (lekker veul)
  • Ik deed er nog wat bevroren kersen bij, yolo!

Ook nodig: ovenschaal van ongeveer 22×22 cm

HOE DAN

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de appels, snijd ze in stukjes.
  • Doe de appelmoes in een grote kom. Appelstukjes erbij.
  • Lijnzaad, kaneel, rozijnen, nootjes en eventuele kersen mogen er ook bij. Roeren.
  • Scheur het brood in kleine stukjes en mix het door het appelmengsel.
  • Giet de melk eroverheen en mengen geblazen. Lekker papperig.
  • Schep het mengsel in de bakvorm. Bak af in ongeveer 40 minuten. De bovenkant is goudbruin en de binnenkant nog zacht.
  • Perfect om koud te eten als ontbijt de komende dagen.
Broodpudding vegan Koken in Quarantaine
Smaakt veel lekkerder dan het eruit ziet!

Zie Instagram Koken in Quarantaine

Pro tip

Houd je van ontbijten? Ik ook. Probeer Mango Sticky Rice eens.