Breadfast pudding! Toch te veel brood gehamsterd? Deze broodpudding is perfect om (oud) brood in te verwerken en nog perfecter om ‘s avonds te maken zodat je er 4 ochtenden van kunt ontbijten.
Recept vegan broodpudding
INGREDIËNTEN
4 grote porties
- Ongeveer 7 boterhammen (220 gr)
- Potje appelmoes 0% suiker (350 gr)
- 2 appels
- 350 ml plantaardige melk
- 2 el gemalen lijnzaad
- Handje nootjes
- Handje rozijnen
- 2 el kaneel (lekker veul)
- Ik deed er nog wat bevroren kersen bij, yolo!
Ook nodig: ovenschaal van ongeveer 22×22 cm
HOE DAN
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de appels, snijd ze in stukjes.
- Doe de appelmoes in een grote kom. Appelstukjes erbij.
- Lijnzaad, kaneel, rozijnen, nootjes en eventuele kersen mogen er ook bij. Roeren.
- Scheur het brood in kleine stukjes en mix het door het appelmengsel.
- Giet de melk eroverheen en mengen geblazen. Lekker papperig.
- Schep het mengsel in de bakvorm. Bak af in ongeveer 40 minuten. De bovenkant is goudbruin en de binnenkant nog zacht.
- Perfect om koud te eten als ontbijt de komende dagen.

Zie Instagram Koken in Quarantaine
Pro tip
Houd je van ontbijten? Ik ook. Probeer Mango Sticky Rice eens.