Nutella meringues! Ik heb altijd een beetje een zwak voor van die enorme meringues die je soms in de etelage van een banketbakkerij ziet liggen (@stach_food, I’m looking at you). Ze zien er altijd zo zoet en wolkig uit. Alsof je 3 vierkante meter aan meringues kunt vreten zonder er vol van te raken.

Als je een boel geduld hebt kun je ze ook zelf maken (want hallo, minimaal twee uur aan oventijd). En je kunt er gewoon Nutella door gooien. Want Nutella maakt alles beter.

Oh, en bewaar het eigeel! Want hier maak je lemon curd mee.

Nutella meringues schuimpjes Koken in Quarantaine

Recept nutella meringues

INGREDIËNTEN
Voor een stuk of 12 meringues

  • 75 gram Nutella
  • 4 eiwitten
  • 200 gram suiker
  • 2 theelepels citroensap
  • Bakpapier

HOE DAN

  • Verwarm de oven voor op 100 graden. Leg een bakplaat met bakpapier klaar. Of twee bakplaten liever, anders past het niet.
  • Smelt de Nutella in een pannetje tot het vloeibaar wordt en zet het hierna aan de kant zodat het wat af kan koelen.
  • Eiwitten met citroensap in een schone kom luchtig en stevig kloppen.
  • Heel langzaam, schepje voor schepje, de suiker toevoegen tijdens het mixen.
  • Lekker doormixen tot de eiwitten stevige, glanzende pieken vormen.
  • Schep heel voorzichtig de Nutella door het eiwit. Zorg dat je nog strepen Nutella in het eiwit ziet, want dat ziet er gezellig uit.
  • Maak van het eiwitmengsel mooie grote hopen op de bakplaten.
  • Ik vind het lekker als de meringues gortdroog zijn, dus ik laat ze minimaal twee uur in de oven bakken. Pak na twee uur één meringue van de bakplaat (die ene lelijkerd die er altijd tussen zit) en breek hem open.
  • Spot je nog nattigheid? Laat ze dan nog 10 minuten extra in de oven zitten.
Nutella meringues schuimpjes Koken in Quarantaine
Droog en toch plakkerig

Pro tip

Liever unicorn schuimpjes? Kan ook!

Zie ook Instagram en Pinterest Koken in Quarantaine