Koek. Met hazelnoot, kokos en chocolade. Goed om jezelf kotsmisselijk mee te eten. Of om er gewoon één bij de koffie te nemen, zoals een normaal mens.

Recept koek met hazelnoten én kokos én chocolade

INGREDIËNTEN
16 koekjes

  • 125 gr van die droge theebiscuitjes
  • 100 gr roomboter
  • Blikje gecondenseerde melk
  • 100 gr chocolade
  • 30 gr hazelnoten
  • 20 gr geraspte kokos
  • Vierkante bakvorm van 22×22 cm ongeveer

HOE DAN

  • Bekleed bakvorm met bakpapier.
  • Verwarm oven voor op 175 graden.
  • Hak chocolade en hazelnoten in kleine stukjes.
  • Optie 1, met keukenmachine: hak koekjes tot kruimels in keukenmachine.
  • Optie 2, zonder keukenmachine: doe koekjes in zak en deze zak in een theedoek. Ga tekeer met een deegroller/fles wijn/hamer tot de koekjes kruimels zijn.
  • Smelt de boter in een pan en mix de koekkruimels erdoor.
  • Maak van de boterige kruimels een bodem in de bakvorm en druk goed aan.
  • Giet 90% van het blikje gecondenseerde melk over de koeklaag.
  • Chocolade, nootjes en kokos gelijkmatig over de melklaag verdelen.
  • Overige 10% van het melkblikje hier weer overheen swirlen. Zie je later geen reet meer van terug, maar het idee is leuk.
  • Bak in 30 min goudbruin.
Choco kokos hazelnoot koek Koken in Quarantaine
Ooey gooey koekie

Pro tip:

Klaar voor een uitdaging? Bak ‘ns donuts!

Zie ook Instagram Koken in Quarantaine